‘Er is een roos ontloken’- Gezamenlijke PgH-dienst op Tweede Kerstdag

Zondagmorgen 26 december, Tweede Kerstdag, wordt een bijzonder moment voor kerkelijk Hilversum. Alle wijkgemeenten van de PgH (Protestantse gemeente te Hilversum) vieren dan gezamenlijk het Kerstfeest in een dienst in de Grote Kerk. Hierbij kunnen 150 mensen aanwezig zijn. Aanvang 10 uur, aanmelding vooraf (noodzakelijk) via https://eventix.shop/arrr2483. De dienst wordt ook online uitgezonden via livestream: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1521315/embed.

Kerstfeest
De hele middeleeuwen door wordt Maria in de geestelijke poëzie aangesproken als roos, vermoedelijk als zinspeling op Jesaja 11,1-2, Het beeld van de roos en de schoonheid van de bloem, maar ook de stekelige doornen, nodigen uit tot bezinning en meditatie. Sterk ervaren we de onzekerheid van de tijden. Maar hoe dan ook – het zal Kerstfeest zijn. God komt Zijn volk bezoeken. Samen met alle wijkgemeenten van de PgH vieren we op zondagmorgen 26 december het Kerstfeest in de Grote Kerk aan de Kerkbrink.

Aan deze dienst, die wordt gehouden onder verantwoordelijkheid van de PgH, leveren de vijf wijkgemeenten een bijdrage. De dienst begint om 10 uur, deuren open vanaf 9.30 uur. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom bij de zondagsschool. Zij gaan na het kindermoment in de dienst naar een aparte zaal in de kerk. Voor de jongste kinderen is er de hele dienst oppas aanwezig. De ingang van de oppaszaal is bij het theehuisje op het kerkplein. Vitamine G viert haar Kerstdienst op Tweede Kerstdag eveneens om 10u00. Op Eerste Kerstdag is er geen viering vanuit Vitamine G.

Maatregelen
Om een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen bewaren is er een maximum gesteld aan het aantal aanwezigen. Tickets voor deze dienst dienen daarom te worden gereserveerd via Eventix: https://eventix.shop/arrr2483. Voor kinderen die naar de oppasdienst of naar de zondagsschool gaan hoeft geen ticket te worden gereserveerd, hun aanwezigheid wordt door de leiding geregistreerd. In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens verplaatsingen en het verlaten van de kerk gebeurt op aanwijzing van de aanwezige vakbegeleiders.