Cantate op de Brink

Ook op afstand blijven genieten van Bach

Op 21 november klinkt vanuit de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum de cantate ‘Christus der ist mein Leben’ (BWV 95) van J.S. Bach. Ook wordt het indrukwekkende ‘Verleih uns Frieden’ van Felix Mendelssohn uitgevoerd. Een klein aantal bezoekers kan hierbij, na reservering, live aanwezig zijn. De uitvoering is ook via een livestream mee te maken, zodat velen op afstand kunnen genieten. Zie www.cantateopdebrink.nl. De aanvang is om 16.30 uur, de toegang gratis en er is een collecte na afloop.

Bach componeerde de cantate ‘Christus der ist mein Leben’ toen hij drieënhalve maand cantor bij de Thomaskirche in Leipzig was. Het was het al de zeventiende cantate die hij daar afleverde, maar ondanks de hoge productie een echt meesterwerk. In de cantate zijn maar liefst vier voor die tijd bekende kerkliederen (koralen) verrassend verwerkt. Uitvoerenden zijn het Orkest van Cantate op de Brink, Margreet Rietveld (sopraan), William Knight (tenor), Kees Jan de Koning (bas) en leden van kamerkoor Akkoord. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Christiaan Boers verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie
Het programma van het seizoen 2020-2021 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden.