Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht

Op 11 april 2021 start er een nieuwe tentoonstelling  in de Regenboogkerk in Hilversum met als thema:
Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht.

In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht.

Vooraan liepen de kinderen. Ons gemeentelid Pieter de Jager heeft  er een goede herinnering aan. Hij heeft toen als kleine jongen, zittend op een karretje, de route afgelegd.

Het karretje waarop hij zat werd getrokken door twee buurmeisjes en was voorzien van een affiche, gemaakt door zijn vader. Op een van de foto’s van deze expositie is hij te zien zittend op zijn karretje.

Verder zijn voor deze expositie een aantal gemeenteleden geïnterviewd, die de bevrijding  van Hilversum als kind hebben meegemaakt. Zij geven hun commentaar bij enkele foto’s.

De foto’s van deze expositie zijn na de opening van de expositie ook te zien op de website van de Regenboogkerk. Ook is daar een beschrijving van de foto’s in een document te lezen en te downloaden.

In de vitrine zijn curiosa en documenten tentoongesteld voornamelijk uit de collectie van Robin Gouwswaard uit Loosdrecht. Hij laat zaken uit de Tweede Wereldoorlog zien naast herinneringen aan de bevrijding.

Door de huidige coronamaatregelen is de expositie alleen op afspraak te zien op de eerste en derde dinsdagmorgen van de maand via emailadres: marjavantol@xs4all.nl

De expositie duurt tot 25 juni 2021.