Levende Adventskalender trekt door Hilversum en Nieuw Loosdrecht

Zondag 28 november start de Levende Adventskalender in het Raadhuis van Hilversum. In de periode tot Kerst zijn mensen welkom in kerken en maatschappelijke instellingen. in Hilversum en Nieuw Loosdrecht. Zij zetten hun deuren open voor een kop koffie en een goed gesprek.

Voor het derde jaar op rij trekt de Levende Adventskalender door Hilversum en Nieuw Loosdrecht. In de donkere dagen voor Kerst openen Raadhuis, buurthuizen, kerken, speeltuin, restaurant, omroepgebouw en een creatieve vrijplaats hun deuren. Iedereen is welkom voor een kop koffie en goed gesprek.

De Levende Adventskalender betekent echte mensen achter de deur in plaats van chocolaatjes achter een deurtje van karton. Hoe kom ik de donkere dagen voor kerst door? Voor veel mensen is dat een jaarlijks terugkerende vraag. Dit is de aanleiding om de Levende Adventskalender te organiseren. De Levende Adventskalender wordt dit jaar in Hilversum voor het derde jaar georganiseerd, op een Corona proof wijze. Iedere dag is er ergens in Hilversum een deur die opengaat. Er zijn in totaal 27 verschillende ruime locaties door heel Hilversum heen te vinden. Overal proberen we een warme huiskamer te creëren met gastvrouwen en gastheren die voor een kop koffie/thee zorgen. Op 27 verschillende locaties ontmoet je andere Hilversummers die in de donkere december even aan eenzaamheid willen ontsnappen. Wanneer je alle momenten bij elkaar op telt, kom je op meer dan 80 keer een open deur in Hilversum. Je mag zo vaak komen als je wil, iedere dag opnieuw. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je mag alleen komen, en ontmoet andere Hilversummers. Maar neem ook een keer je buurvrouw of buurman mee en geef zo de ander een extra gezellige dag (om naar uit te kijken of naar terug te kijken).

De Levende Adventskalender duurt van 28 november tot en met 24 december. In de ochtend, middag en avond staan de deuren open op steeds wisselende locaties in Hilversum. Kijk op www.levendeadventskalender.nl voor alle data en locaties. Uiteraard worden de corona-richtlijnen gevolgd. De Levende Adventskalender is een initiatief van de Bethlehemkerk.