Taalvreters

Liefhebbers van lezen opgelet! In het nieuwe jaar start er een leesgroep in Hilversum: de Taalvreters. We komen 4 avonden per jaar bij elkaar in een gezellige huiskamer. We gaan dan in gesprek over het boek dat we voor die avond gelezen hebben. We delen onze leeservaringen en luisteren naar de leeservaringen van anderen. Deze groep past bij je als je houdt van gezelligheid en een goed gesprek. En van lezen natuurlijk. Als je van lezen houdt, maar een stok achter de deur nodig hebt om het ook te gaan doen, dan is deze groep ook echt iets voor jou.

De eerste keer dat we bij elkaar komen is 26 januari 2023 om 20.00. We lezen dan het boek ‘De kaalvreter’ van Machteld Siegmann. Aanmelden kan bij Henk van ter Meij en Willem Nijsse via taalvreters@diependaalsekerk.nl. De locatie is het huis van Henk in Hilversum Zuid. Iedereen is van harte welkom, zowel uit alle wijken van de PGH als uit heel Hilversum!

Over het boek

De kaalvreter van Machteld Siegmann is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. Het boek is winnaar van De Bronzen Uil 2020 en de CLO-Byblos Literatuurprijs 2020.

Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.