Wijkbericht 18-9-2021

Bij de diensten

3 oktober: Deze dienst wordt geleid door proponent P. van der Schee uit Hoevelaken. Organist: Louis van Oosterom.

10 oktober: Deze zondag is de eerste in een serie van 7 zondagen over de vruchten van de Geest. Daarover schrijft Paulus in Galaten 5. In deze dienst gaat ds. R. ten Voorde uit Nunspeet voor. Het thema is Liefde. Organist: Rob van Roon.

17 oktober: Deze zondag gaat ds. Willem Nijsse voor. Het thema is Vreugde. Een van de vruchten van de Geest. Het is deze zondag ook Michazondag, een zondag die speciale aandacht vraagt voor recht en barmhartigheid. Dat zal ook een plek krijgen in de dienst. Muzikale medewerking: Louis van Oosterom, orgel; het muziekteam.

24 oktober: Dit is de derde zondag van de serie over de vruchten van de Geest. Ds. G.J. Wisgerhof uit Amersfoort gaat in deze dienst voor en het thema is Geduld. In oudere vertalingen Lankmoedigheid genoemd. Organist: Rob van Roon.

31 oktober: Deze dienst zal worden geleid door ds. A. de Boer uit Utrecht. De vrucht van de Geest die deze zondag centraal staat is: Geloof/vertrouwen. Organist: Berend de Wit.

Faith & Friendship

Zondagavond 3 oktober begint Faith & Friendship weer, het gaat hierbij om de 20+ groep. We beginnen zoals gebruikelijk met pizza en daarna gaan we in gesprek over een tekst uit Genesis. Om 17.30 uur beginnen we in de kerk. De tweede avond van Faith & Friendship is op zondag 24 oktober. Ook dan lezen we uit Genesis.

Bijbelkring

Op 7 oktober vindt de Bijbelkring plaats vanaf 20.00 uur in de kerk. We gaan aan de slag met een heel prikkelende tekst. De rijke man en de arme Lazarus. Over die tekst gaat ook de preek van 17 oktober.

Op 4 november is er ook weer Bijbelkring. Dan gaat het over het thema vriendelijkheid, de dienst van 7 november zal daar ook over gaan. U bent van harte welkom om mee te doen!

Ds. Willem Nijsse

Ontmoetingspastoraat

Zoals bekend zijn we in het vorige seizoen gestart met een nieuwe activiteit “Het ontmoetingspastoraat”. Deze activiteit vindt plaats op een donderdagmorgen in de achterzaal van de kerk. Onder het genot van een kopje koffie/thee babbelen we eerst gezellig met elkaar om daarna onder leiding van ds.Willem Nijsse of Henk van ter Meij een bepaald thema te bespreken. Ik ben nu tweemaal geweest en mij is hierbij gebleken dat dit een mooie gelegenheid is om erkaar beter te leren kennen. Zelf vind ik het heel belangrijk dat we als gemeente van Christus belangstelling in elkaar hebben. Deze bijeenkomsten blijken hiervoor zeer geschikt te zijn. Iedereen is van harte welkom. Wellicht is het ook iets voor u ? De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op donderdagmorgen 21 oktober en 11 november. We beginnen om 10.30 uur en eindigen rond 12.00 uur. In het Diependaalcontact van september kunt u hierover meer informatie vinden. Ik kan u deze bijeenkomsten  van harte aanbevelen.

Theo Biebericher