Wijkberichten mei

Bij de diensten

21 mei: Deze dienst zal worden geleid door ds. C. Hoogerwerf uit Doorn.

Organist: Rob van Roon.

28 mei: In deze dienst is ds. W. Nijsse de voorganger. Deze zondag vieren we met elkaar het Pinksterfeest. We lezen 2 Korintiërs 3:1-6, waar het gaat over het nieuwe verbond tussen God en ons.

Een verbond dat God met ons persoonlijk aangaat door de Heilige Geest. Met deze dienst sluiten we het jaarthema over Verbond af. In de dienst is er ook bevestiging van ambtsdragers.

Organist: Berend de Wit.

4 juni: In deze dienst gaat voor

ds. I. Terlouw uit Tollebeek

Muzikale medewerking: Rob van Roon, orgel; het muziekteam.

11 juni: De voorganger in deze dienst is ds. H. de Leede uit Amersfoort.

Organist: Louis van Oosterom.

Bijbelkring

Op 25 mei is er weer Bijbelkring. We komen bij elkaar om 20.00 uur in de consistorie van de kerk. Iedereen van harte welkom! Het gaat over 2 Korintiërs 3:1-6. Het gedeelte wat ookcentraal staat in de dienst van Pinksteren.

ds. W. Nijsse

Nieuws Stichting Diependaal

De Stichting tot behoud van de Diependaalsekerk (Stichting Diependaal) bestaat sinds januari 2023 uit 4 leden, waarvan er 2 nieuw zijn, te weten: Atie van Woerekom en Ankie Harmsen en de nieuwe leden: Rien de Boer en Gerrit Brauns. Het bestuur heeft in de eerste maanden van het jaar gezorgd voor een nieuwe gebruikersvergunning, deze geldt nu ook voor de 1e en 2e verdieping. Voorts is het hele kerkgebouw voorzien van nieuwe elektra-bedrading en zijn alle stopcontacten geaard. Ook zijn er in de kinderruimtes speciale kind-veilige stopcontacten aangebracht en is het hele gebouw voorzien van één aardlekschakelkast. Op de 1e verdieping zijn voor de kinderen van Vitamine G speciale kindvriendelijke Led TL-lampen geïnstalleerd. Alle brandblusmiddelen zijn gecontroleerd en weer voor een jaar goedgekeurd. De lekkende kilgoot rechts achter in het gebouw wordt in het najaar geheel vernieuwd. De dakdekker is al besteld. De gemeente Hilversum zal hieraan mee betalen (gemeentelijk monument). Het klusteam en het schoonmaakteam zijn iedere maandagmiddag vanaf 13.30 uur aanwezig in de kerk. Hulp wordt zeer op prijs gesteld. Ook op de 1e zaterdag van de maand wordt het kerkgebouw goed schoongemaakt; ook daarbij is hulp zeer welkom.

Namens Stichting Diependaal, Rien de Boer

Diependaal zingt

Op vrijdagavond 28 april was er weer een geweldige zangavond in de Diependaalse kerk. Er werd bijzonder goed meegezongen door de aanwezige bezoekers. Ook was er een intermezzo, dat werd verzorgd door Fred Pol op cello en Louis van Oosterom op piano. Daarnaast konden we genieten van een prachtig lied, gezongen door Marjolein van Oosterom, begeleid door Louis van Oosterom. Onze vaste trompettisten, Co van der Kolk en Johan van Loenen, speelden weer prachtig. Na afloop van de avond bleef bijna iedereen nog even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. We kijken terug op een geslaagde avond. De volgende zangavond zal zijn op vrijdagavond 30 juni om 19.30 uur. Wij hopen weer op een grote opkomst.

Theo Biebericher