Wijkberichten oktober

Bij de diensten

22 oktober: Deze dienst zal worden geleid door ds. J. Holtslag uit Giessenburg.

Organist: Louis van Oosterom.

29 oktober: Ds. M.F. Meerder – van Hof uit Leerdam zal in deze dienst voorgaan.

Organist: Louis van Oosterom.

5 november: De voorganger in deze dienst is ds. C. Hoogerwerf uit Doorn

Organist: Nog niet bekend.

12 november: Prof. Dr. F.G. Immink uit Woudenberg zal deze dienst leiden.

Organist: Berend de Wit.

19 november: In deze dienst gaat voor ds. J. Scheele Goedhart uit Vijfhuizen.

Organist: Jaap Haarman.

Afscheid Rob van Roon

Zondag 24 september hebben we na de dienst afscheid genomen van Rob van Roon als organist in de Diependaalsekerk. Rob heeft 26 jaar lang, om de week, de diensten begeleid op het orgel. Na toegesproken en bedankt te zijn, hebben collega-organisten Rob verrast door ieder nog een stuk te spelen. Wij zullen Rob zeker missen, maar wensen hem het allerbeste en nog veel gelukkige jaren toe in Blauwestad. Rob nogmaals, veel dank.

De wijkkerkenraad

Bedankt

Beste allemaal, mijn dank aan alle collega-organisten, voorgangers, kerkenraadsleden, kosters en geluidstechnici met wie ik de afgelopen 26 jaar heb mogen samenwerken. Ik heb genoten van de afscheidsdienst op zondag 24 september. Dank iedereen hiervoor. Ik wens u alle goeds toe.

Dank en groet,

Rob van Roon

Gemeenteavond wijkgemeente Diependaal

Op dinsdag 26 september heeft de kerkenraad nogmaals een gemeenteavond georganiseerd om de gemeenteleden te informeren over de gevoerde gesprekken met een afvaardiging van de kerkenraad van de Grote Kerk over het vormen van de nieuwe reformatorisch-confessionele gemeente, zoals waarvoor gekozen is tijdens de gemeenteavond op 28 februari.

Tijdens de gesprekken met de Grote Kerk is geconstateerd dat er twee hindernissen zijn, die zich (nu) niet laten oplossen.

Na verschillende eventuele andere mogelijkheden besproken te hebben, is de gemeente gevraagd, in de gegeven omstandigheid, aan te geven in welke richting men graag wenst verder te gaan.

De kerkenraad zal zich beraden op de uitkomst en zal nog met de afvaardiging van de Grote Kerk en vertegenwoordigers van de AK de uitkomst en de huidige situatie bespreken.

De wijkkerkenraad

Concert Koninklijke Brassband Utrecht

Ook dit jaar zal de Koninklijke Brassband uit Utrecht een concert geven in de Diependaalse kerk. Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 18 november, aanvang 20.00 uur. Zoals ieder jaar, is voor deze avond een uitgebreid programma samengesteld met mooie solostukken voor diverse instrumenten en een mix van klassieke muziek, marsmuziek, koralen en moderne evergreens. Zoals de meesten wel zullen weten is ons gemeentelid Co van der Kolk een van de muzikanten. Het belooft een heel bijzondere avond te worden die u niet mag missen.

Theo Biebericher